Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Koksmes

Koksmes

€199,00
Op voorraad
Beschrijving

In 2016 is Kyna gestart met handgemaakte messen. Het handvat wordt volledig handgemaakt, het lemmet wordt met machines bewerkt en later met de hand gecontroleerd en afgewerkt. Geen één mes is hetzelfde, de samenstelling van het heft is telkens afwisselend.

Het koksmes is een limited edition.Het steeds weer wisselende handvat is opgebouwd uit verschillende houtsoorten en hertshoorn, opgevuld met ringen van messing, parelmoer en leer. Door het heft later met de hand bij te schuren en te polijsten ontstaat er een prachtig geheel.

Het gebruikte hertshoorn is afkomstig van geweien die herten jaarlijks afwerpen. Hertshoorn is een zeer duurzaam en hard materiaal met een prachtig uiterlijk.

Voor het lemmet is gekozen voor een hoogwaardig roestvast staal, een 12C27 legering van molybdeen, vanadium en koolstof. Door deze legering en de juiste behandelingen wordt een hardheid van 56-58 HRC behaald. Het mes blijft hierdoor goed scherp, maar is ook makkelijk scherp te houden met een keramische aanzetstaal of wetsteen. Met een CNC machine wordt het lemmet geslepen en gepolijst. Voordat het lemmet voorzien wordt van een handvat, wordt het echter gecontroleerd en afgewerkt door een van de vakkundige medewerkers. Lengte 21 cm.