Doen, het Gents kookmagazijn

Shakshuka

Ik moet eigenlijk wel bekennen dat ik iets heb met eitjes. Toch een prachtig product, nietwaar? Puur natuur (als ze bio zijn natuurlijk), gezond en voedzaam. En je kan er zo ontzettend veel mee doen. Van ontbijt tot dessert.

Doen, het Gents kookmagazijn

Snelle veggie chili

Alhoewel ik graag vlees eet en ook opgegeroeid ben met de typische Belgische heilige drievuldigheid van groentjes, vlees, patatjes probeer ik er op te letten regelmatig vegetarisch te eten. De productie van ons vlees vraagt zoveel van onze planeet! Als we allemaal ons steentje bijdragen kan daar verandering in komen daar ben ik van overtuigd!

Doen, het Gents kookmagazijn

Frangipanetaart met peer.

Ik kijk echt niet uit naar de herfst. Ik ben een zonneklopper. Voor mij kan het niet warm genoeg zijn. En toch. En toch. Ik kijk wél al reikhalzend uit naar de typische najaarsproducten: appels en peren, champignons, witloof, pompoenen, een mals stukje wild,... Mmmmh, heerlijk! Ik kon dan ook amper wachten op de eerste peren om deze taart te bakken. Met frangipane. Een zalige combi! 

Doen, het Gents kookmagazijn

Pasta van Nonna Lorena

Ook (en vooral) op reis kan ik enkel maar aan eten denken! Deze zomer ontdekte ik de rijkdommen die de Toscaanse bodem te bieden heeft. Van superlekkere worstjes tot de beste tomaten van mijn leven en pasta zoals alleen echte Italiaanse nonna’s nog maken .. zonder weegschaal en zonder pastamachine Gewoon twee handen, een tafelkleed met bloemenprint en een deegrol, basta.

Doen, het Gents kookmagazijn

Zomerzoet

Het recept voor de ‘stapeltaartjes’ en de witte aardbeien is bijzonder geschikt om samen met kinderen te bereiden

Doen, het Gents kookmagazijn

Boudoirs

Homemade lange vingers zijn zoveel lekkerder dan de variant uit een doosje! Wedden dat je nooit nog andere wil? Maak er ineens genoeg, want ik durf er mijn zuurverdiende centen op te verwedden dat ze niet lang in de koekjestrommel zullen blijven zitten. Verslàvend lekker zijn ze!

Doen, het Gents kookmagazijn

Konijnenpaté met pistachenoten

Mee kunnen tafelen als je vrienden of familie ontvangt in plaats van de hele avond aan je kookfornuis te moeten staan? Onze grootmoeders deden het ons voor! Deze konijnenpaté scoort gegarandeerd bij je gasten en het enige wat jij nog moet doen, is mee genieten!

Doen, het Gents kookmagazijn

Zuiderse inktvisinktpasta met octopus

Het beeld van een octopus heeft me altijd al geïntrigeerd. Vaak heb ik in de winkel staan kijken naar die grote paarse tentakels en vandaag neem ik een mee! Vanavond komen enkele vriendinnen eten waarvan ik weet dat ze even hun verstand op nul gaan moete zetten maar we gaan voor de uitdaging!

Doen, het Gents kookmagazijn

Citroen - tijmcake met geitenyoghurt

Het is koud en nat buiten en ik heb zin in cake met thee. Ik snuister in men kookboekenen en mijn oog valt op een supergemakkelijke citroen-thijmcake met geitenyoghurt. Gewone yoghurt kan ook maar ik hou wel van die typische geitensmaak en toevallig heb ik er nog een brik van staan.

Doen, het Gents kookmagazijn

Thais kippensoepje

Gember, citroengras, chilipeper, koriander, Thaise vissaus, kokosmelk,... tal van Oosterse smaken zorgen voor de nodige pit in dit niet-alledaagse soepje. Sluit je ogen en je waant je direct in een Thaise taverne.

 

Doen, het Gents kookmagazijn

Misérable

Bakken maakt mij gelukkig. En in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, behoort de Misérable tot het soort patisserie dat je instant happiness bezorgt. Maar geldt dat niet voor elk pateeke?

Doen, het Gents kookmagazijn

Lamstartaar met truffeldressing, oude brokkelkaas en knapperig notenkoekje

Of je deze tartaar nu klaarmaakt met Kerst of oudjaar of nieuwjaar of in de loop van de maand januari wanneer je familie of vrienden over de vloer krijgt 'om te nieuwjaren', scoren zal je zeker met dit gerecht. Wedden dat je gasten dit nog nooit eerder aten? Lamstartaar is niet zo frequent en al zeker niet in combinatie met truffel.

Doen, het Gents kookmagazijn

Orangettes

Als je orangettes van goede kwaliteit in de winkel koopt betaal je er al snel veel geld voor, maar eigenlijk zijn ze super gemakkelijk zelf te maken. Alleen heb je een beetje ruimte nodig om ze te laten drogen.

Doen, het Gents kookmagazijn

Bakinghappiness: bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn echt onweerstaanbaar lekker. De homemade versie dan toch. Proeven is bezwijken. Een nadeel: eens je van de homemade koekjes geproefd hebt, wil je de kant-en-klare pakjesvariant van de supermarkt niet meer...

 

Artikelen 1 tot 16 van 28 in totaal

per pagina
Toon
Pagina:
  1. 1
  2. 2