Workshop Fermenteren Chef Ben Reade voormalige smaakmaker bij Noma

Doen.

€ 109,00

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Omschrijving

Deze workshop is al gedaan.

Chef Ben Reade, voormalige smaakmaker bij toprestaurant Noma leert je op 11 april alles over fermenteren! Ontmoeting met het nieuwe foodlab Proef!

Chef Ben Reade is de oprichter van de Edinburgh Food Studio en voormalig hoofd onderzoek & ontwikkeling van de Nordic Food Lab (Noma). Hij doet er diepgaand onderzoek naar de Schotse voedselcultuur en zal je via een workshop meenemen in het uitgebreide smakenpallet van fermenteren (zuurdesem, alcohol, koji, azijnen, lactofermentatie), een techniek waarmee hij wereldfaam heeft verworven.

Maxime Willems heeft in Vlaanderen een nieuw culinair onderzoeksplatform opgericht: Proef! Hij onderzoekt en herdefinieert onze Vlaamse voedselcultuur. Een workshop waarbij de kruisbestuiving tussen twee vooraanstaande foodlabs staat voor een unieke beleving gericht op het wederom respecteren/herdefiniëren en herontdekken van onze eigen rijke voedselcultuur.

Op 11 april aanstaande slaan beide onderzoekers de handen in elkaar

Maak deze primeur bij Proef! mee! Plaatsen zijn beperkt.
Chef Ben Reade geeft een presentatie over zijn werk bij Edinburgh Food Studio, met aansluitend een workshop over de verschillende aspecten van fermentatie. Maxime Willems presenteert zijn nieuw onderzoekslabo.

Locatie:Stationsstraat 114, Schellebelle
Prijs Workshop: 90€
Datum: maandag 11 april, start stipt om 19u30
Contact: info@proef.club; Tel: Maxime Willems 0476499036

EDINBURGH FOOD STUDIO
Edinburgh Food Studio is een toegankelijk wetenschappelijk platform en een culinaire artistieke werkplaats waar gezonde, lokale en duurzame voeding centraal staat. Samen met zijn vrouw Sashana Zouza Zanella vormt chef en researcher Ben Reade het creatieve brein achter Edinburgh Food Studio. Beiden zijn alumni van de Slow Food inspired University of Gastronomic Sciences in Italië en voeren momenteel een diepteonderzoek naar de voedselcultuur in hun regio, waarbij ze onder meer smaak proberen te analyseren.

 

PROEF!
Het nieuwe co-creatie laboratorium Proef! heeft een gelijklopende motivatie voor culinaire experimenten. Het is een testkeuken, een opleidingscentrum en een food concept incubator onder één dak. Proef! wil er bijvoorbeeld de identiteit en potentieel van lokale Vlaamse producten onder de loep nemen en professionals uitnodigen om culinaire inzichten te delen.

Enkele links met meer info:

  • Meer over Proef!: www.proef.club
  • www.facebook.com/proefcocreates
  • Meer over EFS: www.youtube.com/watch?v=p6j5inUUnh0
  • www.facebook.com/edfoodstudio
  • http://www.edinburghfoodstudio.com/