Asperges

Asperges

Het aspergeseizoen is terug begonnen. De koningin van de groente is weer volop beschikbaar. De asperge koken. Hou het veilig en handig! Bind de asperges samen en kook ze in ruim gezouten water, eens ze gaar zijn kan je ze samen uit het water halen dmv het touwtje. Wil je de beste asperge, kook ze dan rechtop in een hoge kookpot. Zo stoom je de delicate kopjes en kook je de stengel. Het beste van 2 werelden. Kook de asperges beetgaar, zo bekom je het volledige smaakpallet. Voor een witte asperge, niet al te dik, is dit 5 à 6 minuten.

Asperges kuisen
Schil de witte asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe. Het is belangrijk om een witte asperge goed te schillen, want de schil is niet aangenaam om te eten. Snij onderaan de hardere stukken af.
De groene asperge heeft een dunnere schil en hoef je niet noodzakelijk te schillen, enkel bij de dikkere exemplaren. Snij onderaan de hardere stukken af.
Tip: leg de asperge op een verhoog, bijv. een omgekeerd diep bord, zo schil je de asperge makkelijker en breek je ze niet tijdens het schillen.

Bewaren
Consumeer asperges zo snel mogelijk. Je kan ze 3 à 4 dagen bewaren in de koelkast. Wikkel ze dan in een vochtige doek. Asperges bestaan voor 95% uit water, hoe meer vocht ze verliezen, hoe bitterder ze smaken.

Je kan asperges ook invriezen. Blancheer ze even in kokend water en na afkoelen kan je ze invriezen. Zo kan je de asperges nog 9 maanden bewaren. Hou er wel rekening mee dat diepgevroren asperges een deel van hun smaak verliezen.
Tip: vries de asperges in hun kookvocht in. Zo versterk je de smaak en heb je een goede basis voor een lekkere soep.

Toon
per pagina
Aspergekoker

Aspergekoker Demeyere

€ 79,00
Dunschiller Star Peeler

Dunschiller Star Peeler Zena

€ 4,95
Eipocheerder

Eipocheerder Cuisipro

€ 19,95
Four star koksmes
Promotie

Four star koksmes Zwilling

Normale prijs: € 59,95

Special Price € 40,00

Grillpan met siliconen handvat
Promotie

Grillpan met siliconen handvat Staub

Normale prijs: € 99,95

Special Price € 79,95

Sauteuse multiline Apollo
Promotie

Sauteuse multiline Apollo Demeyere

Normale prijs: € 139,00

Special Price € 109,00

Toon
per pagina