Shun Premier Tim Mälzer XI - Anniversary Edition
Er zijn wereldwijd slecht 5555 stuks gemaakt. Daarom kreeg elke winkel slechts een beperkte voorraad van dit stukje vakmanschap. Wees er dus snel bij.
Het Japanse Kai viert zijn 13-jarige samenwerking met master chef Tim Mälzer met een echt collector's item: de Shun Premier Tim Mälzer XI - Anniversary Edition 'The Lucky Number 13. Het mes met een een lemmet van 15 cm, is vervaardigd uit VG MAX-staal, omhuld door 32 lagen Damascus-staal en afgewerkt met een prachtig mat walnoothouten handgreep. Daarbovenop is ieder exemplaar gemerkt met een uniek nummer op de bolster. Van een must-have gesproken!
Klaar om in wat technische details te duiken? De kiritsuke (het mes) combineert de kenmerken van een Japanse usuba en yanagiba. De uba en iba wat? De usuba gebruik je voornamelijk om groenten te snijden, terwijl je de yanagiba gebruikt om vlees en rauwe vis mee te versnijden. Dit mes combineert met andere woorden the best of both worlds. Het omgekeerde tanto-profiel van de kiritsuke maakt de mespunt zeer wendbaar waardoor fijn snijwerk een fluitje van een cent wordt. De traditionele Japanse kastanjevorm van de handgreep ligt comfortabel in de hand en biedt een stevige houvast tijdens het snijden. Bovendien kreeg de handgreep een harsbehandeling, waardoor het vochtbestendig is.
Slijpsteen.
Een uitstekend stukje vakmanschap als dit, moet natuurlijk op de juiste manier verzorgd en beschermd worden. Kies jouw ideale slijpsteen uit en hou je mes langer scherp, en je vingers langer heel.