Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cocotte Limited Edition

Cocotte Limited Edition

€495,00
Op voorraad
Beschrijving

De allerlaatste!

Le Creuset viert zijn 90ste verjaardag en dat moet gevierd worden! Het is precies 90 jaar geleden dat de allereerste gietijzeren pan werd geproduceerd door Le Creuset in Fresnoy-le-Grand. Om dit jubileum te vieren komt het merk met een ‘limited edition’-versie van de cocotte. Deze replica van de allereerste braadpan zal in een oplage van maar 90 stuks voor de Belgische markt beschikbaar worden vanaf november 2015! En wij hebben een primeur: ze zijn al beschikbaar bij Doen, het Gents kookmagazijn!

Info:
Alle exemplaren worden genummerd en gehuld in een fraaie verpakking met certificaat en een buisje met zand van de unieke mal.

  • Cocotte gietijzer 3.3 l/22 cm
  • Het orginele kleur volcane
  • De Limited Edition is reeds beschikbaar

Het waren twee Belgische partners die 90 jaar geleden een gieterij in Fresnoy-le-Grand openden. De één gespecialiseerd in het emailleren, de ander deskundig in het proces van ijzer smelten, beiden met de ambitie om hoogwaardig geëmailleerde ijzer in kleur te produceren. De eerste kleur van email had de oranje kleur van een vlam, geïnspireerd door de tinten van het gesmolten gietijzer, een revolutie in een periode waarin keukengerei somber en grijs was. Nog steeds vervaardigt de fabrikant volgens dezelfde ambachtelijke grondslagen hoogkwalitatief geëmailleerd gietijzer. Vanuit de vernieuwde fabriek in Picardië worden dagelijks meer 10.000 pannen verspreid over de gehele wereld.
Voor elke pan wordt een aparte mal van zand gemaakt, die handmatig wordt verwijderd, afgebraamd en geslepen. Intussen heeft Le Creuset in totaal meer dan 300 miljoen producten op de markt gebracht in meer dan 70 landen. In die 90 jaar is Le Creuset uitgegroeid tot een mondiaal bedrijf dat een uitgebreide collectie keukengerei produceert van onberispelijke kwaliteit met behoud van de ambachtelijke waarden. kwaliteit ook kleur en vreugde in de keuken”

Why we love it

  • Een stukje geschiedenis in je keuken
    Uniek exemplaar van de orginele mal.