Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Keukenmes walnoot handvat

Keukenmes walnoot handvat

€257,50
Op voorraad
Beschrijving

Traditioneel Solingen Windmolen mes. Je mag dit mes zien als de luxe versie van de beroemde Lignum 3 van Robert Herder. Dit prachtige keukenmes is met de hand vervaardigd door de meestermessenmaker Rudolf Broch. Zijn traditionele vakmanschap zorgt ervoor dat dit keukenmes gemaakt wordt met technieken die bijna uitgestorven zijn. Het lemmet is gemaakt van koolstofhoudend staal met een aandeel van 1,1% koolstof.

Het staal is hierdoor niet roestvast en moet met zorg onderhouden worden. Dat betekent na ieder gebruik goed schoonmaken en afdrogen. Het dun geslepen lemmet heeft een hardheid van 60-61 HRC. Het wordt op traditionele wijze blauw gepolijst. Iets wat alleen bij de meest luxe messen gebeurt. Al deze bewerkingen zorgen voor een mes dat weliswaar kan roesten, maar vooral ongelooflijk scherp is en zichzelf als het ware slijpt tijdens het gebruik. Het mes hoeft alleen af en toe met een aanzetstaal aangezet te worden om een leven lang vlijmscherp te blijven. Het handvat is gemaakt van walnoothout en is vastgezet met messing klinknagels. Ook het handvat vraagt meer onderhoud dan een kunststof handvat. Het moet af en toe in de (lijn)olie gezet worden om goed bescherm te worden.

Ook blijft op die manier de mooie kleur behouden. Kortom, dit is geen doorsnee mes. Geef het de zorg die het verdient en geniet vele jaren van het beste mes dat je kan wensen. Dat een mes van dit kaliber niet in de afwasmachine mag, dat spreekt voor zich. Dat geldt overigens eigenlijk voor ieder goed mes. Dit mes wordt geleverd met een lederen foedraal en een flesje olie om het handvat te onderhouden.

Kenmerken:

  • Lemmetlengte: 14 cm
  • Staal: koolstofstaal 60-61 HRC
  • Handvat: walnoothout
  • Gewicht: 134 gram
  • Lederen foedraal
  • 10 ml olie voor onderhoud handvat