Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel zakmes No. 8

zakmes No. 8

€12,50
Op voorraad
Beschrijving

Dit must-have roestvrij stalen mes heeft een beuken houten handvat.

Het iconische N ° 08-zakmes is verkrijgbaar met een roestvrij stalen lemmet voor uitstekende corrosiebestendigheid. Door de beuken houten handgreep ligt hij veilig en comfortabel in de hand. De N ° 08 is het meest populaire mes in de collectie. 

We gebruiken Sandvik 12C27 gemodificeerd roestvrij staal. Het is corrosiewerend dankzij de toevoeging van chroom en vereist geen speciaal onderhoud. Het koolstofgehalte van minstens 0,40% zorgt voor een uitstekende snijkant. 

Beuk is het meest gebruikte hout voor de vervaardiging van Opinel handvaten. Ons beuk, afkomstig uit Frankrijk, is hard, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Met een homogeen uiterlijk, varieert de lichte kleur van geel tot roze. Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talrijke kleine donkere streepjes.

De Virobloc-veiligheidsring, uitgevonden door Marcel Opinel in 1955, wordt gemonteerd op alle vouwmessen van nr. 06. De Virobloc is gemaakt van roestvrij staal en heeft twee delen: een vast en een schuifbaar gedeelte. Naast het vergrendelen van het lemmet (veiligheid tijdens gebruik) is het nu ook mogelijk om het lemmet gesloten te vergrendelen (veiligheid tijdens transport).

Why we love it:

  • Mes lengte 8,5 cm
  • Sandvik roestvrij staal 12C27M
  • Hardheid van het lemmet 57-58 HRC
  • Handvat van beuk
  • Veiligheidsring