Kip

Kip

De kiprestaurants of rotisseries zijn op dit moment alomtegenwoordig en de lange rijen aan het ‘kip-aan-’t-spit’kraam op de markt vertellen ons dat gebraden kip een all-time favoriet is bij veel mensen. Gebraden kip met frietjes en sla, het blijft toch gewoon een klassieker die iedereen smaakt, niet?

Maak  vol-au-vent of waterzooi van kip en houd de bouillon die je eventueel overhebt als basis voor een lekkere soep! Of ga eens voor de klassiek Franse coq-au-vin of Poulet Marengo in je cocotte. Japanse Yakitori, kipbrochettes op de bbq, een Oosterse noedelsoep met kipstukjes, of gewoon geroerbakt in de wok met je favoriete groenten. Tal van mogelijkheden.

Voor een home made gebraden kip heb je trouwens geen oven met spit nodig. Doe de kip gewoon in een braadslede, of nog beter: gebruik een römertopf. Je plaats de kip er op, en het braadvocht komt netjes in de schaal terecht.Zelfs op de Big Green Egg kan je een kip braden met de kiphouder als accessoire. En voor de echte liefhebbers: probeer eens een ‘beercan chicken’ voor een lekker gearomatiseerd resultaat.

Is er iets zo veelzijdig als kip?  Want zowel in stoofpotjes als gebraden, gewokt, gepocheerd is kip een top ingrediënt!

Toon
per pagina
Braadslede gietijzer

Braadslede gietijzer Le Creuset

€ 129,00
Braadslede ovaal

Braadslede ovaal Staub

€ 59,95
Cocotte grafietgrijs
Promotie

Cocotte grafietgrijs Staub

Normale prijs: € 249,00

Special Price € 199,00

Grillplaten met handvat

Grillplaten met handvat Le Creuset

€ 109,00
Kernthermometer

Kernthermometer CDN

€ 18,95
Kip braadschotel

Kip braadschotel Römertopf

€ 29,95
Kiphouder keramiek

Kiphouder keramiek Big Green Egg

€ 25,00
Serveertang

Serveertang Cuisipro

€ 12,50
Vleesbedruiper

Vleesbedruiper Cuisipro

€ 27,95
Wok met vlakke bodem
Promotie

Wok met vlakke bodem Demeyere

Normale prijs: € 169,00

Special Price € 135,00

Toon
per pagina