• Lorem ipsum

Appel-worteltulbandcake

21 Apr 2015
door © Foodieliesbeth

Hmmm.. de eerste lentezon komt tevoorschijn en ik krijg weer zin in mijn appel-worteltulbandcake. Sinds ik het recept voor de eerste keer gebruikte zijn de reacties van diegenen die er van gegeten hebben zeer uiteenlopend. Love it or hate it .. Mijn eigen twist aan het recept dat ik vond in een van mijn vele kooktijdschriften is de topping: een creme van mascarpone bestrooid met lavendelbloempjes en een crumble van mooi groene pistachenootjes. Dit geeft de cake direct een frisse lente-uitstraling. Oppassen met de lavendel want die overheerst al snel dus gebruik er niet te veel van. Heerlijk op een dag zoals vandaag. Gewoon doen!

Ingrediënten:

175 en 25g zachte boter - Een beetje paneermeel - 150g geraspte wortel - 150g geraspte appel - 2el citroensap - 200g suiker – Zout -1/2tl kaneelpoeder - 3eieren - 250g bloem - 50g maizena - 2tl bakpoeder - 175g mascarpone - 60g poedersuiker - 125melk - 1tl eetbare lavendelbloempjesongezouten pistachenootjes in de keukenrobot tot een crumble gepulseerd

Bereiding:

Vet een hoge tulbandvorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Klop het overtollige meel eruit. Verwarm de oven voor op 175g.

Bedruppel de geraspte appel met het citroensap en meng met de wortel. Klop 175g boter, de suiker, een snuifje zout en de kaneel met de mixer in 5minuten glad. Klop de eieren er een voor een door. Meng de bloem met de maizena en bakpoeder en klop het bloemmengsel kort door het botermengsel. Spatel het appel-wortelmengsel erdoorheen. Doe het beslag in de vorm en bak het geheel 45-55 minuten in de oven. Na 35 minuten dek ik de vorm af met zilverpapier anders wordt hij te donker. Laat 10minuten afkoelen en stort dan uit de vorm op een rooster. Laat verder afkoelen.

Klop voor de topping de mascarpone, 25g boter en de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg al kloppend geleidelijk de melk toe. Verdeel de mascarponecrème over de cake en bestrooi net voor het serveren met de lavendel en pistache. 

© Foodieliesbeth 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »