• Lorem ipsum

Dakwerken

1 Feb 2022
door EDWIN KOSTER

'Ieder huisje heeft zijn kruisje', maar dan letterlijk, als je een winkel houdt in een pand uit de jaren 1700. Krakende voegen, barstend cement, afbrokkelende bakstenen, ... Als storm Odessa dan nog even passeert en beslist om hevig te keer te gaan, dan gaan de haren op onze armen recht omhoog staan. De storm hebben we, op een waterlek na, overleefd maar we beseften dat het dringend tijd werd voor de nodige facelift. De verzekeraar kwam langs, de huisbaas werd gebeld en de vergunning voor de werken aan de beschermde gevel goedgekeurd. 

Aangezien we allergisch zijn aan verbouwingen, besloten we de renovatie over te laten aan een renovatiebedrijf uit het Gentse. Het hele team had ongelofelijk veel respect voor het gebouw en het feit dat er ook een winkel in huist. Over het team niets dan goeds dus. Meer nog, we begonnen de dag steevast met een warm kopje koffie. We zouden zelfs durven zeggen dat we er een paar woorden Italiaans en Portugees aan overgehouden hebben. En enkele fijne herinneringen. 

Maar zoals dat gaat bij alle verbouwingen, loopt er altijd wel wat mis. Zo hebben de werken meer dan eens stilgelegen en kwam het team soms dagenlang niet opdagen. Ook de stellingen aan de voorgevel werden drie weken eerder geplaatst dan afgesproken, en zijn ze ook drie weken langer dan beloofd blijven staan. En dat zorgt voor de nodige frustratie, bovenop de normale hoeveelheid stress die een verbouwing met zich meebrengt. Organisatorisch kon er dus wel wat beter.  

Al bij al kunnen we toch zeggen dat de werken redelijk vlot verlopen zijn. Ook de passanten op straat en onze klanten hadden alle begrip voor de situatie. Daar zijn we dan ook oprecht dankbaar voor. Nu we eindelijk van het stof en het lawaai af zijn, kunnen we genieten van ons veilig, goed geïsoleerd dak. Zo kunnen we het komende voorjaar al onze energie in onze kookwinkel en in onze klanten steken, en hoeven we die niet te sparen om het klappertanden door de kou tegen te gaan. 

We willen de vakmensen die hard gewerkt hebben aan het dak van onze kookwinkel oprecht bedanken. Bij deze: een welgemeende merci !

Hier kan je alle foto's zien van de werken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »