• Lorem ipsum

Out with the old, in with the new.

29 Nov 2022
door Edwin koster

Voor goeie voornemens is het nog wat vroeg, maar we kunnen alvast beginnen met uit- en vooruitkijken naar het nieuwe jaar. En kijken, dat mogen jullie naar hartenlust doen. Want onze voorgevel zit namelijk in een nieuw jasje. 

 

Omdat we van grafisch design helaas niet veel kaas gegeten hebben, besloten we om de hulp in te roepen van Gents typograaf en kameraad Stéphane de Schrevel om onze voorgevel van de nodige opsmuk te voorzien. Hij ontwierp drie kleurrijke panelen voor Doen, waarvoor hij inspiratie ging halen bij de fotogrammen van László Moholy-Nagy. László Moholy-wie? Een Hongaars-Amerikaans kunstenaar, bijzonder bedreven in het maken van fotogrammen: een afdruk van een object dat in een donkere kamer meteen op fotopapier wordt gelegd en vervolgens belicht wordt. Een techniek die in de jaren ’20 van de vorige eeuw ontzettend populair werd. Anderzijds verwijst het kleurverloop in de objecten op de panelen naar de schilderijen van Victor Servranckx. Met andere woorden, de mosterd werd in het interbellum gehaald. 

Niet alleen over de objecten werd nagedacht, ook de kleuren werden met zorg gekozen. Rood, groen en blauw, onder grafici beter bekend als RGB, zijn de kleuren die je terugvindt in een beeldscherm én in de identiteit van ons kookmagazijn. Dit kleurenpalet gebruiken we sinds enige tijd in al onze communicatie, van onze website over onze receptenkaarten tot onze nieuwsbrieven.  

Hoewel Stéphanes creativiteit geen grenzen kent hebben we, om gebroken botten te vermijden, het Gentse Wit Gekleurd ingeschakeld om de panelen te bevestigen. Ook zij hebben vakkundig werk geleverd. Het resultaat? Een voorgevel met gevoel voor drama, stijl en veel goesting om te Doen. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »