• Lorem ipsum

Bakinghappiness: bokkenpootjes

27 Oct 2015
door © Hap &Tap

Niets is zo zalig als op een luie zondag in de herfst de keukenschort aan te binden, de oven voor te verwarmen en aan de slag te gaan met bloem, suiker en eieren. De heerlijkste geuren verspreiden zich door de keuken en bij uitbreiding door heel het huis... Hier word ik rustig van. Dit is mijn manier om de stress van de werkweek van me af te laten vallen én de batterijen terug op te laden voor de hectische week die gaat komen. Er gaat toch niets boven een zalig homemade taartje of koekje bij de koffie? Zoals deze bokkenpootjes. Verslavend lekker zijn ze. Bake the world a better place, is mijn motto.

Nodig voor 30 stuks
Voor de bokkenpoten:
160 g suiker - 250 g eiwitten - 40 g suiker - 60 g bloem - 180 g amandelpoeder - 180 g bloemsuiker -100 g amandelschilfers

Voor de roomboter:
65 g water - 165 g suiker - 15 g glucose - 130 g eiwit - 25 g suiker -2 vanillestokken - 250 g zachte boter

Voor de afwerking:
300 g pure chocolade

Werkwijze
Voor de bokkenpoten:
Verwarm de 160 g suiker gedurende een paar minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven 100 à 120° C. Klop de eiwitten op met de 40 g suiker en voeg vervolgens de verwarmde
Meng de bloem met het amandelpoeder en de bloemsuiker onder elkaar en zeef.
Spatel dit mengsel voorzichtig onder de opgeklopte eiwitten.
Spuit de bokkenpootjes (lang of rond of beide) op bakmatjes en bestrooi met de amandelschilfers.
Bak de bokkenpootjes gedurende een 8-tal minuten in de oven op 180° C.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Voor de roomboter:
Kook het water samen met de 165 g suiker en de glucose tot 121° C. Klop de eiwitten op tot schuim en voeg de 25 g suiker toe. Giet de warme suikersiroop voorzichtig op het eiwit en klop op lage stand verder tot alles is afgekoeld. Voeg nu de boter en het merg van de vanillestokken erbij en meng zeer goed met de klopper.

Afwerking
Spuit op de platte kant roomboter en zet er een 2de bokkenpootje bovenop. Smelt de chocolade au bain-marie en temper tot 32° C. Dompel er de uiteinden van de bokkenpootjes in.

© Hap &Tap 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »