• Lorem ipsum

Bananenbrood

1 Apr 2015
door © illyvanilly 

Soms heb ik een paar bananen over, die naar mijn smaak net te rijp zijn om zo te eten. (ik moet toegeven dat ik graag bananen eet waarvan de schil nog wat groen is). Ik heb er zo al eens een paar in de diepvries gelegd. Voor als ik eens een smoothie zou maken. Ze liggen er nog altijd in want nog steeds geen smoothie gemaakt met die bananen. Het valt me op dat je tegenwoordig veel recepten voor havermout-bananenkoekjes en bananenbrood tegenkomt. Ook in Plenty More een leuk recept voor deze gezondere zoetigheid. En een nieuwe manier om de overrijpe bananen uit mijn fruitschaal weg te werken.

Ingrediënten: 180 g pecannoten – 3 grote rijpe bananen, gepeld en fijngeprakt (300 g) – 275 g cassonade – 3 eieren, losgeklopt – 140 ml melk – 70 ml zonnebloemolie – 275 g bloem – 1 tl zuiveringszout – 1,5 tl bakboek – zout

Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed een broodvorm of rechthoekige cakevorm met bakpapier. Strooi de pecannoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de oven. Hak ze grof en zet even opzij. Doe de bananen, suiker en eieren in de kom van een keukemanchine en klop alles door elkaar. Laat de machine op lage snelheid draaien en voeg wat zout, de melk en tot slot de olie toe. Doe nu de bloem, het zuiveringszout en bakpoeder bij het bananenmengsel terwijl de motor draait. Mix het beslag op halfhoge snelheid nog 5 minuten tot alles goed vermengd is. Roer de pecannoten erdoor en giet het beslag in de voorbereide vorm.

Zet de vorm in de oven en bak dit in ongeveer 1 uur en 10 min gaar. Check dit door er een prikker in te steken, als deze er proper uit komt is het brood klaar. Laat het brood nog 10 min afkoelen vooraleer je uitstort op een taartrooster om helemaal af te koelen.

© illyvanilly 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »