• Lorem ipsum

Bessencrumble met Havermout

19 Mei 2015
door © Foodieliesbeth

Een van de producten die ik altijd in men diepvries heb zitten zijn bos- en rode vruchten. Heel makkelijk als ik opeens zin heb in een last minute dessertje. Wat frambozen door een cake, een kersen-aardbei-blauwebescrumble en ook om smoothies te maken heel handig. Het liefst haal ik ze bij Albert Heijn. De prijs valt heel goed mee en ze hebben een mooi aanbod van verschillende vruchten. Vanmorgen maakte ik een ontbijtje dat ik soms ook als gezond dessert durf eten. Als fervente desserteter ben ik fan van boter, suiker, chocolade, … noem maar op. Toch probeer ik er ook op te letten om soms eens buiten de traditionele recepten te gaan en iets zonder geraffineerde suiker en of boter te maken. Dit recept is een variant op een traditionele crumble. Een dessert dat ik vaak op tafel tover als ik gasten heb. Je hebt er bijna geen werk aan en de ingrediënten heb ik altijd in huis. Ook deze gezonde variant viel al in goede smaak bij men eters.

Benodigdheden:
Vruchten naar keuze en smaak al dan niet bevroren. (ik gebruik graag blauwe bessen, frambozen, braambessen, aardbeien en kersen maar alles kan)
Havermout - Honing of agavesiroop – Kaneel - Eventueel kokos- of amandelschilfers

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenbestendige kom of schaal naargelang het aantal personen die ervan zullen eten. Vul ongeveer twee derde met een vruchtenmengeling naar keuze. Bestrooi met kaneel en meng kort. Strooi er havermout over tot er een dun laagje over het hele oppervlak van de vruchten ligt. Ook de amandel- of kokosschilfers mogen erover gestrooid worden. Giet er tenslotte een beetje siroop of honing over naargelang de behoefte aan zoet. Persoonlijk proef ik graag de zure smaken van fruit zoals rabarber of frambozen dus ik gebruik niet veel siroop maar een beetje is toch gewenst om de havermout mooi krokant te laten worden in de oven. Zet ongeveer 20 minuten in de oven en klaar!

© Foodieliesbeth 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »