• Lorem ipsum

Big Green Egg naar Duitsland

10 Oct 2015
door © Edwin van Doen.

Af en toe sta je toch wel te kijken in de winkel, dat maakt winkeltje spelen nog leuker. Voor Doen geboren was had ik daar geen ervaring in. Ik heb wel een lange loopbaan in de horeca achter de rug dus het bedienen van mensen is me niet helemaal vreemd.

Een tijd terug, op een zaterdagmorgen, was het niet echt heel druk en er komen een paar toeristen in de winkel. Ze kijken wat rond en blijven hangen bij de Big Green Egg. Ja, het ding is ook Big en vraagt om aandacht. Ik spreek ze aan en vraag of ze het kennen. 'Wel eens van gehoord, wat is er zo speciaal aan?' Ik start met de uitleg en onderweg merk ik op dat ze de BGE wel leuk vinden en dat als het hun past ze graag samen koken en proberen te genieten van het leven. De korte uitleg loopt uit tot een aangenaam gesprek van anderhalf uur. Hun lunch is ondertussen wat verlaat alsook mijn boterhammekes. Bij het uitzwaaien geef ik de mensen nog wat documentatie mee. De man vraagt of ik maandag open ben en ik antwoord hem van wel, we zijn open van maandag tot zaterdag van 10:00 tot 18:00. Hij vertelde dat ze maandag in de late namiddag terug gaan naar Duitsland en dat hij er nog over nadenkt en misschien maandag een BGE komt ophalen.

Ja ja, zoiets kopen op een citytrip in Gent, heel aardig van u maar dat geloof ik echt niet, denk ik.

Ik vertel de man dat dat perfect kan. 'Stop maar aan de overkant op de stoep en we laden het in uw koffer als uw auto ruim genoeg is. En verder wens ik u een lekkere lunch en nog een fijne vakantie in Gent.'

Die maandagmorgen word ik wakker en heb ik toch wel de griep. Hoe is het mogelijk?! Mijn schoonbroer Alex ligt al een paar dagen in bed met de griep en ik heb het nu ook. Twijfel slaat toe, ik voel me echt niet lekker maar beslis toch om open te doen. Stel voor dat die Duitser toch zou komen. Sta ik daar een beetje te snotteren in de winkel, een Paracetamol en wat Strepsils helpen wel wat maar het is redelijk rustig vandaag. Tegen een uur of 3 stappen die mensen de winkel binnen! 'Goeiemiddag, we hebben beslist en vinden de Big Green Egg echt goed en we vonden de uitleg en het gesprek goed dus we kopen die bij u, dat had u niet verwacht, hé, van ons?'

Hmm, nee inderdaad mijnheer, dat had ik niet verwacht maar wel gehoopt, natuurlijk. Ik bied mevrouw een tas koffie aan terwijl mijnheer om de auto gaat. We laden de Big Green Egg in zijn koffer, dat gaat vlot (het onderstel en het Egg naast elkaar past in veel auto’s). Ik wens hun een fijne terug reis en ze beloven mij dat ze bij een volgend bezoek aan Gent zeker nog eens om de koffie komen.


Hello,
How was your trip back? I hope you arrived home safely.

I would like to thank you for the purchase of the Big Green Egg in our shop in Ghent. It is nice to know that even tourists can appreciate our shop and decide to buy at Doen. You can find a lot of inspiration on this site: http://www.biggreenegg.eu/.
Please stop again at our shop on your next visit to Ghent, there's always coffee and we can catch up and compare notes on the use of the Big Green Egg. It is possible that I'm not in the shop but my brother-in-law Alex. He'll gladely make you a cup of coffee as well.
If possible, could you send us some pictures of your Big Green Egg in action for our Facebook? thank you very much!

Hello Mr. Koster,
thank you for your friendly mail.

We also were very happy about the warm welcome and atmosphere that you have given to us in your shop. And also the time you spent on us to explain everything about the green egg, altough you might have thougt that tourists won’t buy such an expensive thing.
It was your good service and information that made u stake that decision and we are happy with it.

Today we are using the egg and have a wild goose inside. We are still experimenting with the temperature and cooking time because it’s our first chicken from the egg.
So far we have only used it to prepare lamb and that was very delicious.

Certainly we came back to Ghent and we will drop into your shop (to ask fort he coffee).

Have a nice Sunday.

Best regards

Siegfried

P.S. Do we have to register the egg at their website for registration and enjoying the guarantee ?

Can you send me a link, please ? Thank you.

© Edwin van Doen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »