• Lorem ipsum

Orangettes

24 Nov 2015
door © Foodieliesbeth

Een van de beste smaakcombinaties ter wereld voor mij zijn pure chocolade en appelsien. Voor de rest ben ik niet zot van appelsiensmaak. Uit een pakje menthos of frutella zal ik altijd de roze en gele eruit pikken en de oranje laten liggen. Zet echter een doos pimmscakes voor men neus en ze gaat er in 1 keer volledig aan!
In de winkel kosten orangettes van goede kwaliteit al snel veel geld en ik kocht er dan ook altijd maar een handvol van. Tot ik dacht van het eens zelf te proberen .. zo moeilijk kon dat toch niet zijn?!

Een mandoline stond al lang op men verlanglijstje en men laatste verjaardag heb ik er een cadeau gekregen van de mama. Ideaal om een appelsien mee in mooie schijfjes te snijden. Voor wie perfect glanzende orangettes wil is ook een suikerthermometer noodzakelijk op de chocolade te tempereren. Ik heb het zo geprobeerd en ze zijn even lekker zonder de chocolade te tempereren.

Benodigdheden:
500g suiker - 5 dl water- 4sinaasappels – 100g pure chocolade van minstens 75% cacao


Spoel de sinaasappels, droog ze met een handdoek en snij ze met de mandoline in plakken. Ik heb graag vrij dunne plakken en heb men mandoline op 3mm ingesteld, heb je liever iets meer beet zet hem dan op 5mm. 
Breng een pan met water aan de kook en pocheer de plakken 1 minuut om de bittere smaak van hun schil eruit te krijgen. Haal ze uit het water en gooi het kookwater weg.
Verwarm de halve liter water samen met de suiker en laat aan de kook komen. Leg de sinaasappels erin en laat op een zacht vuur ongeveer 40 minuten koken. Roer af en toe voorzichtig om, zonder dat je het vruchtvlees beschadigd. Laat ze afkoelen in het suikerwater.
Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze op een rooster minstens 24 uur in de open lucht drogen of een aantal uren in een oven op 50/60 graden Celsius met de deur op een kier. Keer ze af en toe om. Als ze niet meer plakkerig aanvoelen zijn ze klaar. Smelt de chocolade au bain-marie en doop elk plakje voor de helft in de chocolade. Leg ze op een rooster en laat hard worden.

© Foodieliesbeth 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »