• Lorem ipsum

Verassende taart

18 Aug 2015
door © Hap &Tap

Weet je welke ik de leukste recepten vind? De makkelijke die om de een of andere reden toch heel speciaal, origineel of feestelijk worden. Dit is zo'n recept. Je maakt een simpel beslagje met eenvoudige, alledaagse ingrediënten, giet dat in een bakvorm en door een chemische speling van het lot komt er een taart in 3 lagen tevoorschijn: een flanachtige bodem, een romige middenlaag en een luchtige biscuit on top. Net of David Copperfield himself in je oven kruipt om er wat abracadabra te doen. Pure magie!

Nodig voor 1 taart:
4 eieren op kamertemperatuur - 150 g suiker - 1 el water - 125 g boter - 115 g bloem - 1 snuifje zout - 500 ml volle melk - 1 bio citroen - 125 g verse bosbessen – Bloemsuiker.

Werkwijze:
Laat de boter smelten in de microgolfoven en laat ze lauw worden.
Laat de melk lauw worden.
Verwarm de oven voor op 150° C.
Scheid de dooiers en de eiwitten.
Klop de dooiers, de suiker en het water gedurende enkele minuten.
Voeg de lauwe gesmolten boter toe en blijf kloppen.
Zeef de bloem met het zout. Meng snel onder de massa, nog steeds met de klopper.
Voeg langzaam de lauwe melk toe en blijf kloppen om alles goed te mengen.
Rasp de zeste van de citroen boven de mengeling.
Was en droog de kloppers.
Klop in een aparte kom de eiwitten met een scheutje citroensap op tot stevige sneeuw.
Spatel de eiwitsneeuw voorzichtig en in meerdere keren onder het beslag met een spatel.

Verdeel de bosbessen over een ingeboterde en bebloemde bakvorm. Ofwel kies je voor een vierkante vorm van 20 cm x 20 cm en snijd je de taart daarna in vierkantjes, ofwel opteer je voor een ronde springvorm diameter 24 cm en snijd je de taart in punten. Giet het beslag op de bessen. Indien je kiest voor een springvorm, leg je er best een vel bakpapier in, anders ontsnapt het deeg door alle eventuele gaten...

Schuif de taart in de oven voor ca. 50 minuten. Check na 50 minuten of de taart voldoende gebakken is. Ze moet stevig aanvoelen. Indien ze je nog te vloeibaar lijkt, programmeer dan nog enkele minuten extra. Laat de taart volledig afkoelen voor je ze ontvormt. Zet koel weg. Bestrooi ze net voor het serveren met bloemsuiker.

© Hap &Tap 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »