• Lorem ipsum

Citroen - tijmcake met geitenyoghurt

3 Mei 2016
door © Foodieliesbeth

Mijn ouders zijn nooit theedrinkers geweest en bijgevolg werd er vroeger als we klein waren nooit veel thee gedronken, maar als het op zondag de hele dag regende en we na het middageten buiten vlogen voor een beetje frisse lucht werd er nadien een theepot op tafel gezet. Een glazen pot op een staander met een kaarsje onder .. een theelichtje :) meestal met pistolets erbij want op zondag aten (en eten we nog steeds) smiddags warm. Zo gezellig! Vanavond heb ik gasten dus vandaag geen pistolets maar cake bij de thee.

Een perfect vieruurtje voor mij alleen en vanavond doe ik er een bolletje ijs en een toefje slagroom bij en over het dessert hoef ik mijn hoofd verder ook niet te breken. Mijn minikeukentje met 2 kookplaten en een oven waar net 1 standaard ovenschaal in past dwingt me om mijn menu altijd zo samen te stellen en te timen dat alles op tijd klaar geraakt zonder dat ik bij de buren moet aankloppen om nog een pot kwijt te geraken.. Dat er geitenyoghurt inzit ga ik nog even voor mezelf houden en pas verklappen als alles op is, anders loop ik het risico dat er met lange tanden aan begonnen wordt. Met cake zonder een dikke laag glazuur loop je vaak het risico dat hij halverwege je keel blijft steken maar de yoghurt zorgt hier echt voor een zalige smeuigheid. Het recept is ideaal om snel en last minute te maken. De meeste ingrediënten heb je al in huis en er is bijna geen werk en afwas aan. Gewoon alles in 1 kom en klaar!

Benodigdheden:
180ml plantaardige olie geschikt voor zoete bereidingen, 2 eitjes, 1el fijgeraspte schil van citroen, 60ml sap van een citroen, 280g volle (geiten)yoghurt, 385g fijne kristalsuiker, 300g zelfrijzende bloem, 2el thijmblaadjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een klopper tot een egaal mengsel. Giet in een goed ingevette tulbandvormen bak ongeveer 50min.Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm vooraleer hem voorzichtig uit te storten op een rooster. Laat afkoelen en geniet van een vleugje zomer!

© Foodieliesbeth 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »