Ingrediënten:
6 vellen brickdeeg - 30 g gesmolten boter - 15 g bloemsuiker - 1 Conférence peer - 1 el rabarbergelei (of kweeperen of bosbessen, in ieder geval een zurige gelei)
Voor de amandelcrème:
60 g boter - 60 g suiker - 60 g amandelpoeder - 20 g lichtjes gekleurde amandelschilfers - 1 el Maïzena - 1 groot ei 
Bereid eerst de bodem.
Bestrijk een brickvel met een penseel met de gesmolten boter en bestrooi met bloemsuiker. Herhaal met het volgende brickvel en leg het op het eerste. Ga zo verder tot alle vellen opgebruikt zijn.
Maak vervolgens de amandelcrème klaar.
Klop in een slakom de boter met de suiker. Voeg het amandelpoeder, de amandelschilfers en de Maïzena toe en meng. Voeg tot slot het ei toe en meng een laatste keer.
Verdeel de amandelcrème over de brickvellen.
Snijd de peer in vier en vervolgens in dunne plakjes. Leg de plakjes als een bloem op de amandelcrème.
Schuif de taart gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.
Bestrijk de taart bij het uithalen meteen met de gelei en laat ze lauw worden.
Strooi er eventueel nog wat licht gekleurde amandelschilfers over voor het serveren.
                                            Potten & pannen
                    
                                            Snijgereedschap
                    
                                            Bakgereedschap
                    
                                            En de rest
                    
                                            Kappersscharen
                    








