• Lorem ipsum

Lamstartaar met truffeldressing, oude brokkelkaas en knapperig notenkoekje

29 Dec 2015
door © Hap &Tap

Nodig voor 4 personen:
400 g lamsfilet - 2 el gehakte basilicum - 2 el gehakte koriander - Olijfolie - Peper van de molen - Zeezout - 100 g oude brokkelkaas - Takjes krulandijvie voor de afwerking

Voor de truffeldressing:
250 ml mayonaise - 2 el truffels - 1 el geschaafde truffel - 1 dl room

Voor het notenkoekje als garnituur:
1 pakje filodeeg - 1 dooier - Een handje gehakte hazelnoten of gezouten pinda's

Bereiding
Snijd de lamsfilet (met het mes, niet in de vleesmolen!) in zeer kleine blokjes en vermeng met de basilicum, koriander, olijfolie, peper en zout. Laat de tartaar enkele uren marineren en vorm er daarna vier torentjes mee in bodemloze ringen. Snijd een paar dunne schijfjes van de brokkelkaas met behulp van een dunschiller en schik deze boven op de tartaar. Garneer met fijne takjes krulandijvie en lepel er truffeldressing rond.

Voor de truffeldressing:
Vermeng de mayonaise met het truffels en de geschaafde truffel en zet op de juiste dikte met een beetje room.

Voor het knapperig notenkoekje als garnituur:
Snijd het filodeeg in lange repen en schik ze op een ingeboterde bakplaat. Strijk het deeg in met eigeel en bestrooi met de gehakte noten. Strijk over de noten opnieuw eigeel en bak het deeg 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C.

© Hap &Tap 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »