• Lorem ipsum

Pasta van Nonna Lorena

3 Mei 2017
door © Foodieliesbeth

Al heel lang droomde ik van een reis naar Italië, maar nooit kwam het er van tot ik op de eerste date met men huidige vriend hoorde dat dat op zijn bucketlist stond .. nog voor ik er zelf iets van gezegd had. Al roerend in de risotto met Pavarotti op de achtergrond werden de eerste plannen gesmeed! Al lachend .. want we kenden elkaar pas drie weken maar 6 maanden later vertrokken we op onze roadtrip!

En alles waar ik op gehoopt had werd werkelijkheid en zelfs beter! Op de agriturismo leerde Lorena , de moeder van onze gastvrouw, ons pasta maken op de meest basic manier! Geen weegschaal, geen fancy pastamachine .. gewoon mouwen omhoog, alles bij elkaar in een kom, roeren, kneden en dan uitrollen met de deegrol tot de pasta zo dun is dat de bloemenprint van het tafelkleed door de pasta heen te zien is.

Een recept van de pasta zelf kan ik niet geven aangezien nonna Lorena ten eerste enkel Italiaans sprak en ik geen woord begreep van wat ze zei en ten tweede deed ze alles uit de losse pols dus totaal geen idee van hoeveelheden. Ik ga thuis uit van de verhouding per 110g bloem 1ei, maar afhankelijk van de grootte van de eieren, de vochtigheid van de lucht etc. voeg ik bloem toe op gevoel.

Dit gerechtje is supersnel klaar dus ideaal om in de week na het werk klaar te maken. Hoe fijner je de groentjes snijdt, hoe sneller het gerechtje klaar is. Ik heb mijn groentjes persoonlijk graag nog krokant dus ik stoof ze maar kort.

Benodigdheden:
tagliatelle voor 4personen al dan niet vers gemaakt of van de winkel, rasp van 1 citroen, 1 venkel fijngesneden met de mandoline, een 4 handen rucola, kerstomaatjes, (zure) room, 1ui fijngesneden, 1teentje look fijngesneden, venkelzaad, peper en zout, Parmezaan

Bereiding:
Kook de pasta al dente in een grote pot gezouten water. Zet ondertussen een pan op het vuur en stoof de ui en een beetje venkelzaad aan. Voeg look en venkel toe en stoof kort tot ze gaar zijn. Voeg op het laatst de rucola, tomaatjes en citroenzeste toe en meng tot de rucola geslonken is. Voeg room toe tot alle groenten een mooi laagje hebben en kruid af met peper en zout. Giet de pasta af en voeg de saus toe. Roer tot alles mooi gemengd is. Dresseer op de borden en rasp er de Parmezaan over naar smaak.

© Foodieliesbeth

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »